Tinerețe fără sfârșit…

Am luat loc, am cam obosit, ce-i drept. Au trecut anii, nu mai am vlaga de odinioară, de când eram copil și nu aveam griji. Acum, pe fața mea răsar tot mai multe riduri, iar în cap apar tot mai multe fire albe. Mă uit în jurul meu. Sunt la casa mea, am familia mea, sunt un om împlinit.
”Istoria reînvie gloria tinereții,
De mână cu cei mici redăm culorile vieții.”

Luminile s-au stins, a început spectacolul! Cortina a căzut, fundalul sonor era dominat de o melodie liniștită. O melodie ce te face să îți reamintești toate clipele de neuitat. La capitolul amintiri, stadionul este un adevărat templu! Locul cel mai drag unde am avut cele mai intense trăiri, unde am legat prietenii, unde m-am format!
În viață, totul ține de propriile alegeri. Eu am ales să îmi dedic tinerețea echipei mele favorite, am decis să îmi sacrific anii celor două culori: roșu și alb. Mi-am adus aminte primul pas pe stadion. Îmi doream mult să fiu acolo, primul meu vis împlinit. Totul era de basm și studiam fiecare colțișor al stadionului. Apoi…prima victorie cu Steaua. Oho! Prima dată când m-am certat grav cu părinții mei. ”Nu te duce acolo că se iau nebunii ăia la bătaie.”.
Iartă-mă, mamă, că mai devreme sau mai târziu am devenit unul dintre nebunii stadionului. Dar asta este viața mea…O viață ultra! Urmăreai toate partidele echipei să vezi un cadru cu mine la televizor, fie că jucam acasă sau în deplasare…Patul era gol, știai că sunt pe gard și că fluturam cu mândrie steagul. Au fost zile când nu mai dădeai de mine, ba eram pe la secția de poliție, ba eram cu băieții.
Prima deplasare nu o voi putea uita niciodată! Le-am spus alor mei că ma duc la școală… Am fost la școală, da, dar pe stadion, la Ploiești. Lecția se numea ”DINAMO”și era predată de maeștrii din teren Hîldan, Petre sau Lupescu.
Mi-am înclinat viața unei echipe și am făcut ceea ce am simțit, am trăit pentru ce iubesc! Am pornit în cea mai frumoasă călătorie…Acum, îmi sărut soția și plec la drum…Mă înțelege, știe ce înseamnă zi de meci sau deplasare.. Nu pot renunța la pasiune, deși timpul trece. Tinerețe fără sfărșit! Sau mai bine spus…Tinerețe fără bătrânețe și câine până la moarte!

Nr Vizualizari : 15404

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*