Gol

Nu. Marcator nu e nici Danciulescu, nici Marius Niculae si, acum, cu atat mai mult, nici Torje. Ma uit la tabela si ne vad pe noi trecuti in dreptul marcatorilor. Ciudat totusi, pentru ca deasupra noastra e desenata, de o rotunjime perfecta, cifra 0 (zero) .

Recordul de invincibilitate, asemeni lui Fane Preda, l-am pierdut. Pentru ca din ’96 si pana in ’07-08 am aparat cu succes poarta peluzei de toti creditorii si adversarii care au incercat sa ne invinga. Desi au fost multe suturi periculoase, reflexul nostru era, de fiecare data, pe masura. Si chiar daca nu eram mereu pe faza, o dadeau ei in bara pentru ca le tremurau picioarele.
Si nu o data am scos-o de pe linia portii cu riscul de a ne lovi de bara, pentru ca eram o echipa si o echipa e formata din oameni care isi pazesc spatele; nu ne ploua in gura precum lui Moti cand mingea se apropie de el.

Pentru ca urcam pe flanc trimitand torte pana in peluza adversa, apoi ne repliam la timp pentru a ridica mesajul. E adevarat, era destul de usor cand capitanul echipei purta acea banderola alba cu ajutorul careia incerca sa se faca auzit. Si,credeti-ma, reusea. Avea un plasament de invidiat, aparea pe gardul oricarui stadion jucam gasind mereu culoarul catre noi si, dupa ce ridicam pumnii in semn ca ne-am demarcat, ne pasa precum Petre Florentin in vremurile bune, iar noi finalizam de fiecare data zguduind plasa acustica cu o acuratete cum rareori a fost in Romania. Tot noi am fost cei care au aratat tarii un spectacol total, inscriind din foarfeca (vezi Ghencea 10 Mai 1997), sau Folia Seca (vs Manchester,2004), ori deranjand precum Niculescu la lovituri libere panza de paianjen (vs Lazio,2007) Da, “aveam cel mai bun lot din tara” …

… dar l-am pierdut ! Unii sunt vanduti de Badea, altii s-au accidentat dupa intrarile dure ale unor oameni precum Mitica Dragomir si legile lui, altora le e greu sa mai inscrie cu Borcea la centru si altora le e imposibil sa se demarce cu succes cand pe flancuri ridica (scuipand) fanionul Ioan si Victor Becali. De asemenea, observatorul partidelor, Nasu’ Sandu, i-a notat pe multi de-a lungul timpului suspendandu-le in mod repetat bucuria de a fi partasi la un fotbal curat. Apoi, din ce in ce mai multi aleg sa se retraga. si atunci …. GOoooool!

Sufletul. Scaunul de langa mine. Locul in tren sau autocar. Si-atunci, din nou…auto-goooool ! Mai dureros e cand te suna prietenii si iti spun ca nu mai este timp sa egalam. Caci am cazut. In gol.

A fost odata Dinamo …

Cetateanul F(30/august/2011 04.04PM)

Nr Vizualizari : 8151

Comentarii (12)

 1. Juniorz spune:

  respect pentru articol.

 2. Radu spune:

  keep writing

 3. doctorul spune:

  Felicitari Fane! Un articol scris parca si ptr sufletul meu! Multumesc!

 4. maresalul de otel spune:

  nu pot deduce decat atat: “DOAR IMPREUNA CAINII POT INVINGE…”.
  deci, hai sa nu ne mai lamentam si hai la stadion!

 5. AdRiAn.FcD96 spune:

  Foarte frumos mi se face pielea de gaina cand aud aceste cuvinte..Felicitari autorului..Bafta in continuare Impreuna putem invinge..:)

 6. caine1948 spune:

  bine ca a avut curaj cineva sa spuna pe fata ce se intampla in aceasta peluza in ultimii ani,RESPECT PT ARTICOL!!!

 7. MereuDINAMO spune:

  Foarte frumos, spus mai pe scurt ” ne e dor… si doare”.

 8. bazilu spune:

  adevarat graiesti cetateanule….
  p.s. il vrei la steaua ??? :) )

 9. UnIquLx spune:

  Superb…

 10. bulgaru_fcd spune:

  Frumos,am trecut noi prin destule,dar nimic atat de grav!!!inca nu e nimic pierdut ,steagu’ sus!!!!

 11. Proud spune:

  frumos articolul…

 12. redmania spune:

  orgolii copilaresti/prostesti si pana la urma tot noi vom suferi si mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*