Comunicat – 04.12.2015

Ca urmare a evenimentului din timpul partidei dintre FC Dinamo si CSMS Iasi cand arbitrul Iulian Calin a oprit meciul in minutul 30′ datorita scandarilor considerate de acesta xenofobe, dorim sa motivam atitudinea noastra si alegerea de a parasi stadionul.

De asemenea, dorin si sa atragem atentia asupra modului in care cetateanul roman, fie el suporter sau nu, este tratat in propria tara unde minoritatile sunt considerate prioritare.

Luand in considerare ca doar cu 2 zile inaintea acestei partide, adica de ZIUA NATIONALA A ROMANIEI, siguranta cetatenilor care participau la parada aniversara din Targu Secuiesc (in ROMANIA) a fost pusa in pericol de catre un gunoi, iar in urma arestarii acestuia, localnicii de aceeasi etnie cu gunoiul respectiv au iesit in strada pentru a cere eliberarea inculpatului (sau, mai exact, dreptatea?!), consideram necorespunzatoare si chiar delasatoare decizia autoritatilor de a nu lua niciun fel de atitudine pentru gest.

Atat timp cat tu ca minoritate incalci articolul 30, alineatul 7 al Constitutiei Romaniei care interzice incitarea la separatism teritorial sau la violenta publica (ba chiar pui in aplicare astfel de practici) si noi ca si popor majoritar consideram justa ostilitatea strict verbala fata de aceste acte.

De asemenea, nu este pentru prima data cand libera exprimare a cetatenilor romani este sanctionata, cu atat mai mult cu cat vorbim despre suporteri. Acei sporteri care au fost in prima linie si la bine cat si la rau. Acei suporteri care au indurat atatea nedreptati si abuzuri.

In concluzie, “Peluza Catalin Hildan” isi asuma gestul de a parasi stadionul, considerandu-l drept si corespunzator pentru contextul actual. Nu putem sa stam pasivi la un meci de fotbal, cat timp ne este ingradit dreptul la libera exprimare. In plus, nu putem sa tacem cand drepturile romanilor din diferite zone ale tarii sunt incalcate de diferite gunoaie.

Mentionam ca nu vom tolera niciodata atitudinile antinationale menite sa considere cetateanul roman inferior chiar in locul sau de bastina si vom continua sa afisam aceasta atitudine considerand-o nu doar un gest normal, ci o obligatie constitutionala.

De asemenea, salutam arbitrul meciului de aseara, ca pe un vechi “prieten”, si facem precizarea ca Iulian Calin, a facut partea din galeria echipei Steaua. Va reamintim domnule Iulian Calin ca in “peluzele romanesti sunt ultimii nationalisti” si ca trebuia (daca ati imbratisat vreodata idealurile “ultras”) sa sprijiniti initiativa peluzei dinamoviste.

PCH Dinamo

Nr Vizualizari : 1823

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*