Când trece greu, timpul va sta în loc

Vă mai aduceți aminte când eram mici și părinții noștri primeau bilete de la sindicat pentru a merge în concediu la mare? De obicei, ai mei primeau o astfel de vacanță pe la sfârșit de iulie sau undeva prin luna august, nu țin minte să fi mers la mare în prima jumătate a verii. În schimb, ce țin minte este cum mă cotropeau emoțiile și entuziasmul cu o seară înainte încât nu dormeam nici dacă-mi dădeai 5 ouă Kinder, iar la vremea aceea pentru un ou Kinder renunțam la multe dintre principiile mele de bază.

Pentru mine distracția începea de la bagaj, când începeam să-mi aleg hainele, slipul și încercam să fac loc delfinului gonflabil ce ținea loc de bărcuță. Eram atât de nerăbdător încât îi ajutam inclusiv pe ai mei să-și aleagă hainele, gândindu-mă că dacă terminăm mai repede, automat plecăm mai repede. Poate că din cauza grabei, într-un an i-am pus tatălui meu în bagaj chiar și o cască de protecție purtată de muncitorii de pe șantier. Nu ești niciodată prea precaut.

Anii au trecut, bagajul s-a micșorat și vacanța s-a scurtat. Cu toate acestea, emoțiile sunt aceleași. Nu, nu plec mâine la mare, dar nici somn nu voi avea în noaptea asta. Asta pentru că mintea nu-mi stă la valuri și porumb fiert, ci la “foc, fum, teroare”. Acum în bagaj nu mai am papuci și slip, ci am un tricou negru, o bască și o torță, iar traseul meu nu mai e A2-Fetești-Constanța, ci Băneasa-Ștefan cel Mare-Național Arena.

Număr secundele, minutele, orele și trec atât de greu încât am impresia că am ratat vreo 2 aniversări și că am lipsit o săptămână de la serviciu. Ca să treacă timpul mai repede, fac atât de multe chestii prin casă încât sunt fiica pe care n-a avut-o mama niciodată, iar tata crede că urmează să-i fac o dezvăluire șocantă.

Nu, pur și simplu vreau să grăbesc timpul, vreau să-l accelerez până în clipa aceea în care va sta în loc. Până-n clipa în care vom fi câteva mii într-un singur întreg, dovedind unei țări întregi “ce înseamnă DINAMO”. Adversari nu mai avem, doar băieții aia din teren, deci nu avem nicio scuză să ne îndreptăm atenția în altă parte decât spre ei. La polul opus nouă va fi doar o masă de păpuși manevrată și un mare consum de semințe pe metru pătrat, deci niciun fel de amenințare. Mâine vom fi prezenți pentru noi din tribune, pentru cei din teren și pentru El din ceruri.

Turcu

Nr Vizualizari : 1965

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*