Alege !!!

Desfa o bere; Sau ia-ti o apa plata cu lamaie. Iesi cu tovarasii in oras; sau scrie-le pe messenger. Mergi la stadion; sau deschide televizorul.Traieste meciul; sau doar priveste-l. Canta pentru echipa ta; sau mananca linistit seminte. ‘Mareste volumul’ cand scorul nu e favorabil; sau pleaca de la stadion. Aplauda-ti favoritii in momentele grele; sau fa-le semne obscene. Ramai cu mainile curate; sau manjeste-te pentru un ‘pumn de argint’. Vopseste un steag; sau doar admira pe internet poze. Ajuta cu ce poti la ridicarea peluzei tale; sau doar lauda-te cu realizarile celorlalti. Invinge-ti corect rivalul; sau da`i un bolovan in cap. Fii solidar pana si cu adversarii cand e cazul; sau bucura-te cand li se face o nedreptate. Nu te lasa calcat in picioare; sau stai capra. Reactioneaza cand un ‘camarad’ a dat de necaz. Sau fa-te ca nu vezi. Fii suporter; sau fii spectator. Incurajeaza-ti echipa pentru a obtine rezultate; sau asteapta sa obtina rezultate pentru a o incuraja.

Ai optiuni…

…cu totii avem !

Ramane doar sa punem in balanta ce e bine pentru noi, ce e bine si pentru cei la care tinem sau pentru cauza pe care o sustinem. Atat! In cazul nostru, a celor care facem parte (sau cel putin pretindem asta) din fenomenul fotbal lucrurile sunt complicat de simple. Pe vremuri, cei ale caror locuri le ocupam noi, aia tineri, au reusit sa formeze, din instinct, un domino. Un domino construit din dragostea pentru culorile echipei careia si-au dedicat tineretea, din pasiunea pentru fotbal si pentru tot ce inseamna el. E adevarat, ajutati din plin si de atitudinea celor care le reprezentau in teren aceasta pasiune. Cu timpul insa, au inceput sa dispara piese. Una au luat-o conducatorii, alta impresarii jucatorilor, ba o alta jurnalistii, una mafia pariurilor, inca o piesa furata chiar de cei pentru care raguseau in fiecare week-end, ori de televiziuni, etc. Si mai dureros…pana chiar si de ei. Dar nimeni din cei care au furat cate o piesa nu s-a multumit cu putin, iar acestea au inceput sa dispara din ce in ce mai mult si tot dominoul sa se clatine din ce in ce mai tare. Piesele au fost schimbate cu probabil singurul punct comun al tuturor partilor implicate :

BANII. Multi bani. Si mai multi ! cat mai multi ! …

Clasa de jos a fost mancata aproape in intregime de sistem, omul cu o situatie precara fiind nevoit sa stea in afara stadionului in care a trait atatea satisfactii, din cauza preturilor impuse de conducerea cluburilor. Nu ca ar mai fi avut ce sa vada..pentru ca mafia pariurilor a avut grija sa transforme jucatorii in actori. Sau a impresarilor care i-au facut sa alerge de foame si nu din pasiune pentru clubul pe care il reprezentau. Sau a televiziunilor care s-au dus glont catre dobitoci si i-au indobitocit si mai tare prin denigrarea oamenilor care incercau sa puna piesele la loc. Sa nu uitam de cei care s-au dezis de “reconstruire” si au vandut din ele. Sau aceia printre care din pacate se numara din ce in ce mai multi in ziua de azi…cei resemnati, cei care nu vand piese dar le pierd din diferite motive. Fie din lejeritatea de a mai lupta pentru vremurile bune, fie pentru ca nu mai pot asta, fie din scarba, fie din fel de fel de alte motive.

Dar in general din DEZBINARE…

Pentru ca te axezi sa-ti dobori rivalul cand adevaratii inamici, toti cei care au inceput si continua cu brio sa strice totul, asteapta sa ne spargem capetele, sa infundam puscarii, sa ne bagam singuri pumnul in gura, sa cedam, sa ne resemnam !
Fotbalul romantic sau fotbalul modern ?

Deci ?! ALEGE !

Cetateanul F (17/August/2011 03.06AM)

Nr Vizualizari : 6364

Comentarii (4)

 1. Extr3mist spune:

  Cainii rosii veninosii au ales deja ! Ne vedem joiiiii :)

 2. m1ha1 spune:

  vtrsu sa stiu si eu plecare la meciul cu SPORTUL SE FACE DE UNDEVA?ADICA MERGEM TOTI CU METROU DIN STEFAN CEL MARE DE LA ORA X???vreAU SA PARTICIP

 3. maresalul de otel spune:

  salut! cu siguranta se va pleca organizat, cu metroul cel mai probabil pana la crangasi. o ora nu iti pot spune acum, dar cu siguranta cel tarziu la 16.00, avand in vedere ca meciul e la 18.00. vino la stadion si plecam cu totii.

 4. m1ha1 spune:

  pe la 3 si 15 sunt si eu acolo sper sa nu plecati fara mine!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*