Schimbari, coerenta si D2

Dinamo trece printr-o schimbare totala, cred ca nu mai este o surpriza pentru nimeni ca anul acesta este unul de sacrificiu, de reconstructie, un an in care ar trebui sa se puna bazele unui club cu adevarat profesionist care sa creasca in sezoanele urmatoare. Cand schimbi o echipa intreaga e normal sa apara sincope, meciuri bune urmate de altele mai proaste, victorii cu echipe bune si infrangeri cu candidatele la retrogradare. La fel cum o conducere noua poate amesteca lucrurile bune cu decizii mai proaste sau chiar penibile cum ar fi desfiintarea echipei a doua.

L-am ascutat pe Anghelache astazi la DolceSport tocmai in ideea de a afla motivele pentru care s-a luat o asemenea decizie. Argumentele lui nu m-au convins deloc, de fapt mi s-au parut puerile, practic marea nemultumire a conducerii lui Dinamo este ca datorita retrogradarii din liga a II-a jucatorii de la D1 care ar fi trebuit sa joace acolo nu vor sa mearga in liga a III-a, ei avand stipulat in contract liga I sau a II-a. Lasand la o parte faptul ca e incorect si penibil pentru un club ca Dinamo sa planga dupa o promovare la masa verde, eu ma intreb care e problema ? Si daca acei jucatori se considera “prea valorosi” pentru liga a III-a si nu vor sa aiba meciuri in picioare la D2, foarte bine, sa stea sa faca tusa la D1. Se poate completa lotul foarte usor cu juniori A, in alte campionate sunt aruncati in fiecare sezon in prima liga jucatori de 17-18 ani doar la noi se asteapta mereu prea mult pana cand un club sau altul da credit tinerilor.

Dinamo 2 nu trebuie sa fie o echipa care sa faca performanta, care sa promoveze din liga a III-a, ea trebuie sa fie un loc unde tinerii nostri jucatori sa aiba meciuri adevarate in picioare, sa poata lua contact cu fotbalul profesionist, sa inteleaga ce inseamna o tactica de joc, o pozitionare, sa vada cum e sa-ti faca praf tibia un fundas de 30 de ani sau macar cum e sa joci cu spectatori in tribune. D2 ar trebui sa joace in acelasi sistem ca echipa mare, sa aiba acelasi stil de joc iar antrenorul de la D1 sa o supervizeze constant, sa faca strategia echipei si sa poate alege oricand un jucator sau doi de acolo. De fapt in situatia in care suntem, pe low cost ar trebui sa aiba stipulat in contract sa promoveze in fiecare an macar 2 jucatori. Ce o sa faca juniorii nostri care s-au pregatit tocmai in ideea ca odata ar putea prinde D2 si mai apoi D1 ? Solutia cu juniori promovati direct la echipa mare nu sta in picioare, toti jucatorii lui Dinamo promovati din propria pepiniara au trecut la un moment sau altul pe la echipa a doua, e extrem de greu pentru un jucator de 18 ani sa treaca de la meciurile de la juniori la cele din Liga I. Diferentele sunt uriase, D2 reprezinta exact perioada de tranzitie de la un nivel la altul si condusa asa cum trebuie, profesionist, poate face diferenta intre un jucator care moare speranta si unul care sa faca cariera la Dinamo.

Acestea fiind spuse desfiintarea echipei a doua a fost primita de aproape toata suflarea dinamovista cu stupoare si dezaprobare. Dupa ce s-a renuntat la scoala de fotbal de la Onesti a venit aceasta mutare pentru care nu exista nici o motivatie rationala, nici macar cea economica nu sta in picioare, sa fim seriosi daca nu exista bani sa tii o echipa in liga a III-a putem sa ne facem bagajele si sa plecam cu totii acasa. Daca se desfiinteaza D2 ce urmeaza, restul grupelor de juniori ? Facem exact ca steaua care a tinut doar minimul de grupe permis de regulament ? Ce facem cu traditia lui Dinamo de club care propune mereu tineri jucatori valorosi, ce facem cu spiritul de caine pe care vrem sa-l vedem in copiii nostri, de ce daramam in loc sa ne convingem juniorii sa nu mai semneze cu fratii Becali sau cu femeia tuturor AMP ? pai mutarea asta se bate cap in cap cu toata strategia lui Negoita si Anghelache pe care ne-au prezentat-o cand au venit la Dinamo. Unde e coerenta proiectului ? Macar exista un proiect ?

Si daca vreodata Dinamo retrogradeaza, ce facem, incercam sa promovam la masa verde, si amenintam cu desfiintarea ? Pai asta inseamna ca actuala conducere a lui Dinamo nu a inteles nimic din spiritul acestei echipe si al suporterilor ei.

DINAMO NU E O AFACERE !!!

Radu(19.08.2013 18.51)

Nr Vizualizari : 3059

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*