Intre dragoste si ura

El e la geam. E seara si singura lumina din camera e generata de laptop-ul ei. Fumeaza. E clar ca sta pe ganduri, de obicei oricum fumeaza in camera.

Ea e in pat. E trista, se vede de la o posta. Se uita mereu catre el si isi da si ea seama ca a cazut pe ganduri. Pentru ca e la geam si ca el fumeaza oricum de obicei in camera. Are laptop-ul in fata si cel mai probabil tocmai ce-a citit un articol de-al lui Radu F. Constantinescu.

“Iubirea e totul iar fumul de tigara in tarzie noapte, sub cerul instelat, poate spune multe. Poate spune ca nu te mai iubeste, ca nu mai e el acel “el” de la inceput. Poate spune ca fiecare bataie a inimii pe care candva chiar tu ai provocat-o a ajuns doar o simpla reactie de la prea multa cafea si nicotina. Poate nu-ti spune nimic. Poate..

Si il priveste intruna. Si-i zice incet, cu atata grija de parca pana chiar si un simplu sunet l-ar fi ranit: “Iubire?!” Dar el continua sa stea la geam fara nicio reactie. Nu ii e frig, nu-i e nici prea cald. Nu vorbeste si nici macar nu aude. Mai grav e ca buzele nu ii raspund nici dupa ce ea isi ia inima-n dinti si se apropie sa-l sarute. El tot la geam, aprinzandu-si inc-o tigara, ignorandu-i prezenta de parca nici n-ar fi fost cineva acolo. Si-atunci se retrage. Inlacrimata, crede ca a inteles. E vorba de altcineva. Poate e mai slaba, mai vorbareata, mai citita. Poate e blonda, sau poate pur si simplu are cracii lungi. Poate e mai tanara, poate mai experimentata. Deci poate ca totul atunci a luat sfarsit.

Insa ceea ce ea nu stie e ca el, in sufletul lui, traieste o adevarata drama. E la a treia tigara si se uita neclintit in departare, de nebun. Se simte mai deprimat decat dependentii de prafuri dupa cateva zile de la ultima doza si-si zice: Cum mortii ma-sii au castigat spurcatii si anul asta titlul??…


Cetateanul F (10/05/2014 20:45)

Nr Vizualizari : 5330

Comentarii (3)

  1. mir spune:

    trist….dar adevarat

  2. SERGIU spune:

    fabulos………va veni si clipa noastra!

  3. fcd .. spune:

    Respect cetatene’!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*