Diavolul TAS-romanian

Daca citesti textul asta in limba ta materna inseamna ca ai avut ghinion. Totul in tara asta pare sa reprezinte un intreg domino daramat demult , a carui piese sunt reasezate de multe ori arbitral de catre straini. De la presedinte la guvern, de la privati la angajati, de la gimnastica la fotbal, din Titan si pana in Berceni, de la Andrea Merkel la John Coates (presedinte TAS). Fiecare piesa cazuta din intreg dominoul acesta plin de umor englezesc (nici macar asta nu e romanesc) e rezultatul lacomiei de care dau dovada cei care ar trebui sa conduca intregul joc. O sa ma opresc la fotbal. Uitati-va la Mitica. In viata de zi cu zi jucator de table, in timpul liber presedinte LPF, Dragomir pare sa ne demonstreze ca destinele bolnavului fotbal pe care-l conduce sunt cel mult la mana unor zaruri aruncate. Ceea ce nu isi da insa seama e ca 6-6 nu e intotdeauna un zar bun.

Rapid. Echipa de traditie in fotbalul autohton cu suporteri indeajuns de multi incat Mitica sa-si mai mobileze un hotel cu ajutorul celor de la Digi si indeajuns de patimasi incat acelasi individ pe care “il doare in palarie” sa scoate din ce-l doare inca un regulament inventat la o partida de table. Asa s-a nascut barajul Rapid – Chiajna, intre o echipa retrogradata pe baze financiare si o alta pe cele sportive. Oamenii isi cumpara bilet la astfel de meci, altii contribuie la modernizarea imobilelor lui Mitica, adica il privesc la televizor. Totul e minunat, deci. Un fel de 6-6. Doar ca, dupa cazul Craiova, Mitica avea deja o piesa scoasa din joc, asa ca zarul se pare ca nu l-a ajutat prea mult. Aici intervine din nou TAS si-atunci il doare intr-o palarie mult prea mare pentru el.

Revenind la piesele de domino reasezate de straini si la situatia plina de umor englezesc, aceste piese cazute din cauza lacomilor nostri conducatori imi amintesc de un episod pe care l-a trait un prieten intr-o noapte. Omu` statea la o bere cu niste amici de-ai lui in apropierea unei piete in care oltenii veniti cu pepeni adormisera langa camioanele pline cu fructe. Sar astia gardul sa ajunga la pepeni si, in fata camionului, astuia i s-a pus pata pe unul singur, cel mai mare si mai frumos, care era pozitionat sub toate celelalte. L-a luat. Mai departe povestea e simpla: oltenii l-au indragit atat de mult precum il indragesc acum si pe Mitica. Singura diferenta e ca aia s-au trezit la timp.

Per total, concluzia e simpla: FRF si LPF par in momentul asta ca un gandac care nu stie incotro s-o ia. Ba face cativa pasi in fata, ba urca cateva clipe pe un perete ca mai apoi sa il coboare din nou. Noi ii vrem striviti, ca de astia de la dezinsectie deja ne-am saturat! Cat despre Mitica…pe asta il vrem dupa TASu`!

Cetateanul F (04/08/2013 00:20)

Sursa: http://ultracetatenesc.wordpress.com/2013/08/03/diavolul-tas-romanian/

Nr Vizualizari : 2214

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*