Unde suntem ???

A trecut inca un an, un nou sezon in care Dinamo nu a ridicat nici un trofeu. A fost un sezon cu multe dezamagiri, mai bine zis, un nou sezon cu dezamagiri.
Ne este greu sa acceptam ca in ciuda asteptarilor noastre, Dinamo se zbate in mediocritate, dar ar trebui sa intelegem si motivele acestei mediocritati in care ne zbatem de ceva ani. Ea nu a venit de la sine si mai mult, nu a venit fara motive si nu a venit dintr-un singur loc.

Conducerea clubului este principalul vinovat. Conducerea nu a incurajat în ultimii ani, mai mult decat declarativ, atingerea performantei. In ultimii ani s-au perindat pe la Dinamo personaje manate doar de castiguri, fie financiare, fie de imagine.
Implicarile directe si dese în constructia echipei; acceptarea unor personaje – care nu au alt interes decât cel propriu – în viata clubului; lipsa unor investitii adevărate, fie în cazul echipei, fie al infrastructurii; lipsa de interes în ceea ce priveste echipele de copii – în ciuda performantelor unora dintre aceste echipe; problema stadionului, mereu amanata si mereu ramasa la stadiul de discutii sau/si promisiuni; felul în care sunt tratati de către conducere anumiti jucatori; aducerea si pastrarea unor antrenori care sa se complaca la o asemenea situatie, si carora pare sa le pese mai mult de propria imagine decat de performanta clubului; incercarea de vanzare a simbolului nostru pentru niste castiguri financiare; felul în care o parte din conducere – acum inlaturata – arunca noroi în suporteri.
Acestea sunt doar cateva din criticile pe care putem să le aducem, privind întamplarile ultimilor ani, doar câteva dintre motivele pentru care la Dinamo nu sunt conditiile prielnice performantei.

Echipa are si ea partea sa de vina. Trecand insa peste problemele din trecut in ceea ce ii priveste pe anumiti jucatori, trebuie sa privim obiectiv si aceasta problema. De la jucatori avem mereu pretentia – si e normal sa fie asa – de a-si arata devotamentul fata de culorile clubului; de a juca mereu pana la capat, mereu cu ambitie, cu pasiune; pe scurt, de a-i vedea mereu în slujba clubului. Ne bucuram cand ii vedem pe gard, la o victorie sau chiar la o înfrangere, dar probabil niciodată nu ne gandim la conditiile lor, probabil nu ne gandim că uneori joacă avand buzunarele goale. Ne miram cand vedem ca anumiti jucători aleg să parasească clubul, fara a ne gandi ca poate nu si-au mai luat salariile de luni de zile.

Dar si noi suntem vinovati, suporterii, sau acea parte a suporterilor care lasa peluza goala cincisprezece etape pe sezon si vin doar la meciurile cu Steaua si cu Rapid. E si vina celor care stau deoparte si critica fara a se implica în vreun fel.

Daca suntem multi doar la meciul cu Steaua sau cu Rapid, vocea nostra nu are cum sa se faca auzita, daca continuam sa fim indiferenti la problemele clubului si acceptam aceasta stare de mediocritate, nimic nu se va schimba. Daca preferam sa lasam o mana de oameni sa lupte singuri pentru aceste ambitii si refuzam să întelegem ca este nevoie de noi, cu siguranta nimic nu se va schimba.

Vreti sa fim auziti, vreti sa schimbam ceva? E nevoie de noi în peluza, e nevoie ca noi sa luam atitudine si pentru asta e nevoie si de voi.

Hotarati-va ! Vreti iar un mare FCD ?!

Marius(05/iunie/2011 1.28PM)

Nr Vizualizari : 4120

Comentarii (2)

  1. MuLL3r spune:

    Pai unde sa fim pe siteuri forumuri si alte bloguri si ne dam mari si tari ca vezi domneee fcd , fzd …si cand vin la stadion habar nu au un cantec ….ca iti dai seama imediat pentru ca ii auzi ( woooaaaaa uite-l ba pe ala, ce steag mare are) si ala cu steagu mare e prezent la toate meciurile …dar pentru ei e ceva nou .

  2. adi3mutu spune:

    asa sa spus si acum un an k odata cu venirea lui andone sa ne strangem sa fim alaturi de echipa…si knd mam dus la meciul cu olimpia balti am fost vreo 3-4 mii;)…si vin tocmai din Brasov;)..asa k e cam greu…suporterii dinamovisti sunt pretentiosi,dar sincer sa va spun cred k acest cuvant pretentios se poate traduce prin”suporter de rezultat”adik dak echipa joaca si e pe primul loc vin,dak pierde stau acasa;)…deaia am ajuns sa jucam cu 1500 de spectatori…SUSTINE-TI DINAMO SI LA GREU,CA LA BINE TOATA LUMEA STIE SA VINA;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*