Unde dracu` te trimite golul?

Un tanar deschide dulapul si-si alege cu grija hainele. Un altul se imbraca in graba fara sa puna prea mare pret pe vestimentatie. Un tip inchide usa dupa el si astfel se reduce intensitatea unor reprosuri lansate de o voce de femeie. Un tata ii aranjeaza la gat esarfa piticului sau in timp ce in alt capat al orasului o mama isi avertizeaza fiul sa se fereasca de huligani.

Un bar e plin si printre cantece se aude sunetul “blondelor” care se confrunta inainte de a fi lasate goale de catre galagiosii din local. Intr-o bucatarie a unui apartament un barbat isi serveste ciorba cu ochii atintiti spre televizor, unde o tipa prefateaza meciul care va avea loc in seara din respectiva zi. Intr-o scoala sunetul clopotelului il face pe un elev sa mearga tinta spre iesire cu gandul la intrarea in stadion, in timp ce intr-un spital doctorul isi arunca halatul in dorinta de a schimba blocul operator cu barul despre care vorbeam.

Toti ajung la un moment dat in acelasi loc si, rand pe rand, trec de niste turnicheti. Sunt in stadion. In josul peluzei, niste baieti in negru leaga un steag pe gard in timp ce, undeva sus, un tata ii strange usor mana fiului sau, semn ca trebuie sa reproduca ce aude in portavoce. Tot jos, alti baieti urcati pe gard, care stau cu spatele la poarta si-si intorc din cand in cand capul, doar atunci cand multimea se agita, incearca sa-i faca pe cei din fata lor sa fie cat mai activi, sa-i motiveze repetand obsesiv un “mai tare”, “haideti ba” sau orice alta fraza menita sa-i indemne sa participe activ la sustinerea echipei. Astfel miile de voci ale categoriile amintite formeaza un intreg si nimeni nu mai tine cont de pozitie sociala, varsta, sex sau alte criterii iar dintr-o data toata organizarea asta, fiecare rol, fiecare miscare atenta, orice actiune gandita, este brusc intrerupta. Jucatorul se indreapta spre poarta, suteaza, mingea prinde viteza, trece de linia portii rivalilor si………

…..si ce? Cum dracu` ai ajuns acolo? Puteai sa juri ca inainte cu 5 secunde erai 4 metri mai in spate si poti pune pariu ca in urma cu cateva clipe vedeai ce se intampla in jurul tau. Care tata, care fiu, care baieti in negru? Si cine ce tocmai ti-a spus? Vibreaza telefonul? De fapt, ai telefon?
E doar o chestie de moment. Dar te simti atat de incarcat de sentimente incat ai alege sa-ti traiesti restul vietii bucarandu-te la goluri. Habar nu ai ce ai spus cand ai tai au marcat. Ai strigat “gol” sau un “bine maaa!!” ? Ti-ai injurat rivalii sau ti-ai incurajat favoritii?

Si totusi, cui pula mea ii pasa? E GOL!

Patroni, corporatisti, bugetari, someri, tineri, batrani, copii, femei, barbati, ultrasi, huligani, cetateni, grupuri, independenti, anarhisti, “de stanga”, “de dreapta”, apolitici, bucurosi, tristi, sictiriti, bauti, treji, galagiosi, tacuti; habar n-au unde i-a trimis golul…

Cetateanul F (28/04/2013 23:45)

Nr Vizualizari : 4332

Comentarii (2)

  1. dynamic spune:

    Este unul dintre cele mai frumoase articole pe care le-am citit vreodata! Absolut fantastic! Felicitari! Senzatia transmisa de acest articol te transpune undeva in peluza la Dinamo-steaua 2-1 in 2008 (cand Bratu a inscris golul de 1-0, parca ploua, mai tineti minte?) sau in 2006 la Dinamo-steaua 1-0 gol Denis Serban sau poate acum 6 ani la steaua-Dinamo 2-4 la golul lui Munteanu sau Danciu. Articolul asta iti da fiori efectiv! Inchideti ochii si aduceti-va aminte de unul din momentele amintite mai sus! Unde v-au trimis acele goluri?
    P.S. Poza asta cu Bratu este teribila!

  2. corect spune:

    frumos !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*