Trei culori: Albastru, Galben, Rosu

Parafrazand titlul unei cunoscute trilogii cinematografice apartinand deceniului al noualea, primele doua saptamani de toamna ne gazduiesc dubla de foc a nationalei noastre, respectiv meciurile cruciale cu reprezentativele Ungariei si Turciei.
Daca in clipa de fata nu ne desparte decat un singur punct de tara rivala, iar victoria este obligatorie in speranta obtinerii unui loc de baraj, zilele de 6 si 10 septembrie sunt consemnate in calendarul fiecarui membru de peluza, simplu microbist sau iubitor de patrie ca fiind cele mai asteptate si mai importante, atat ale acestei luni, cat si a intregului an.
E momentul in care Arena Nationala din Bucuresti trebuie sa fie glasul celor 50.000 de suflete increzatoare sa poarte Romania spre mondiale, iar orgoliile si rivalitatiile sa dispara pret de 90 de minute. E momentul in care trebuie sa reducem la tacere cei 3.500 de sustinatori de origine maghiara si sa le spulberam visele acestora, la fel cum am invins si in Batalia de la Posada din 1330. E momentul in care putem profita de situatiile tensionate din Turcia, pentru un moral excelent in ziua meciului, care ne-ar putea pune in postura de vice-campioni ai grupei. E momentul in care trebuie sa demonstram ca uriasa victorie de la Istanbul, scorul neverosimil cu Andorra, cele doua goluri inscrise la Tallinn sau punctul obtinut in extremis pe terenul maghiarilor ne pot ajuta in procurarea unor bilete de zbor spre Brazilia. E momentul in care trebuie sa lasam falsul patriotism deoparte, sa aratam ca nu suntem romani doar de ziua nationala si sa onoram sfantul tricolor, incurajand echipa cu pasiune si devotament din primul pana-n ultimul minut si inspirand jucatorilor de pe teren acelasi mesaj si sentiment.
“FACETI TOTUL DIN INIMA”, caci doar impreuna putem invinge!

Matei(29.08.2013 17:50)

Nr Vizualizari : 3187

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*