Mineri de la Roşia Montană care v-aţi dus în mina-muzeu să plângeţi şi să vă daţi cu curul de pământ că n-aveţi loc de muncă, vă invit să sugeţi pula

În fiecare zi încerc să mă abţin din a scrie de subiectele ăstea populare la cârnaţi. Cârnaţi care nu fac nimic dar vor să le fie opinia ascultată. Să vorbească ei în gura mare despre un căcat. Să se uite lumea la ei în timp ce ei spun ce gândesc cu adevărat.

În timp ce nu fac absolut nimic. Alaltăieri un tuciuriu a luat o pizdă cu cuţitul la gât în faţă la Perla, destul de centrul Bucureştiului, la 4 dup-amiaza şi a târât-o juma de km până pe malul lacului Tei să-i dea o muie. Ştiu zona, ştiu ora. Bănuiesc că a trecut pe lângă 500 de oameni, în medie, şi niciunul nu a zis un “ce morţii mă-tii faci, bă, cioară?”. Sau măcar să sune la poliţie că un borât împinge cu un cuţit în mână o tipă care plânge.

În schimb dacă îi întrebi pe ăia 500, toţi o să aibă o opinie. Despre maidaneji, despre roşia montană, despre Siria, despre morţii mă-sii. Toţi o să dea ochii peste cap şi o să se fasolească şi o să vorbească 5 minute. De făcut nimeni nu vrea să facă nimic în legătură cu problemele. Dar vor să dezbată. Să-şi urle opiniile legate de problemă unii la alţii până se simt băgaţi destul în seamă, după care să se întoarcă la treaba lor de zi cu zi: ignorat problema.

În fiecare zi încerc să mă abţin să nu ajung şi eu ca ei. Într-un fel mă gândesc că e ok să am o opinie fără să fac nimic, că de obicei opinia mea e “ăia-s proşti şi eu mai bine îmi văd de ale mele şi nu fac nimic decât să mă consum”. Deci într-un fel acţionez fix după opinia mea: frecând pula.

Dar când văd articolele din presă în care un idiot e plătit să perieze nişte oameni plătiţi să o ardă jalnic îmi vine să urlu în toate direcţiile. CE E CĂCATUL ĂSTA?

22 de mineri de la Roşia Montană s-au închis într-o galerie muzeu, de-aia amenajată frumos, şi ameninţă că o să facă foame până când vine autoritatea să le dea lor loc de muncă. Se dau cu curul de pământ că lumea nu vrea să facă o gaură imensă acolo în care să lucreze ei 8 ani sau cât căcat ar dura toată veselia. Şi afară televiziunile, ziarele şi cine mai e plătit să le plângă de milă le plânge de milă.

Vai, familiile stau afară îngrijorate. Că vai ce o să păţească. Marş în morţii mă-tii, că nu-s ostateci. Refuză să iasă. Ce căcat e asta? Poate îşi ţin şi respiraţia ca un copil mic, să îi luăm în serios. Cum căcat să te aştepţi să plâng de mila unui om care decide să se pună într-o situaţie de căcat că aşa vrea el?

Dumnezeu nu există pentru că dacă ar exista ar fi transformat microfonul ăla într-o pulă care ejaculează căcat.
Dumnezeu nu există pentru că dacă ar exista ar fi transformat microfonul ăla într-o pulă care ejaculează căcat.

Şi vorbind de locuri de căcat, să vă dau un exemplu simplu din care să înţelegeţi clar de ce minerii ăia sunt nişte muişti ori plătiţi ori proşti şi leneşi, dar probabil ambele.

Să vă povestesc de satul Lungoci din judeţul Galaţi. Satul unde stă bunică-mea. Un sat mic, în care nu se întâmplă nimic plin de oameni idioţi. Nu ai multe oportunităţi acolo. Ori munceşti câmpul, ori faci naveta până la oraş. Singura diferenţă între satul ăsta de căcat şi Roşia Montană e că Roşia Montană are privelişte şi un munte de aur pe care ca să-l scoţi trebuie să fuţi complet şi iremediabil priveliştea.

A doua diferenţă, şi aia principală, e că, văzând că nu e absolut nimic de muncă în satul Lungoci, absolut nici un locuitor nu a decis să se ascundă într-o groapă sub pământ şi să-şi ţină respiraţia până când vine autoritatea să le garanteze un loc de muncă. Au plecat în Spania, în Italia, în Germania. Curve, hoţi, muncitori. Au plecat în oraşe în care se întâmplă ceva. Care a putut a făcut o şcoală. Fac naveta. Trimit bani acasă. Se descurcă.

Niciunul. Dar absolut niciunul nu s-a gândit vreodată că e dreptul lui să aibă loc de muncă în satul lui de căcat. Şi localităţi de căcat ca asta sunt mii în România. Mii de localităţi în care nu se întâmplă nimic populate de mii de oameni care nu fac istericale de dameză ofuscată că vor loc de muncă la ei în curte.

Dar nu. Minerii de la Roşia Montană nu sunt ca restul românilor. Ei sunt speciali. Ei nu pleacă să-şi caute de muncă în altă parte. Sunt mai speciali chiar şi decât omenire la modul general. Că de-aia ne-am împrăştiat pe tot globul. Pentru că tot timpul cineva a considerat că viaţa unde stă e de căcat şi-a luat traista-n băţ şi a plecat să caute un loc mai bun. Dacă nu era asta în natura umană eram toţi un singur sat acum.

Ei sunt speciali. În loc să-şi caute rost stau cu curul în palmă de 15 ani aşteptând locurile ălea de muncă care o să dureze mai puţin decât aşteptarea. Nu e dramă. Sunt doar nişte mârlani leneşi şi nesimţi. Le urez la drum de seară să se împiedice şi să cadă cu nara-n pulă.

Serios. Daţi cu cianură la Roşia Montană. Dar nu pentru minerit. Mă piş pe el de aur. Faceţi o groapă în care băgaţi toţi milogii de la Roşia Montană care au impresia că li se cuvine un loc de muncă, toţi ONG-iştii care profită de chestia asta, toate pizdele proaste care plâng că o să le fie distrusă natura distrăgând atenţia de la faptul că adevărata problemă este că nişte politicieni şi nişte afacerişti ne iau de proşti pe banii noştri, băieţii de la Gabriel Resources, Ponta, toată presa care a luat bani de la RMGC să le sufle în cur, bloggării care sug pula pe o lingură de ciorbă şi au o opinie de vânzare. Băgaţi-i pe toţi ăştia într-o groapă la Roşia Montană şi turnaţi atât de multă cianură peste ei încât să-mi pută mie şosetele a cianură la Bucureşti.

sursa – http://www.piticigratis.com/2013/09/muiecucacat/

Nr Vizualizari : 3174

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*