Derby de Romania – Steaua vs. Dinamo

Ziua aleasa de LPF pentru a programa derbiul , 25 aprilie, luni, a doua zi de Paste nu a fost nici pe departe cea mai potrivita. Dimpotriva , majoritatea am considerat o jignire adusa suporterilor aceasta programare cu “dedicatie”, si singurul zambet a fost de partea superstitiosilor care isi aduceau aminte ca in ultimii ani Dinamo a invins de fiecare data Steaua ,atunci cand s-au intalnit in preajma sarbatorii de Paste.

De dimineata plutea in aer deja celebrul si traditionalul scandal al biletelor: “ne dau 1200 sau ne dau 676?”. Din pacate …a fost a doua varianta…si cu regret observam ca ne imputinam de la an la an.

Drumul spre stadionul de la periferie a fost facut de majoritatea norocosilor posesori de bilete cu metroul. Cantece , buna dispozitie, atmosfera de derby, veselie si o mica aroganta . Am ales sa nu respectam “itinerariul” stabilit si nu am coborat la Semanatoarea … ci la Lujerului. Asta a reusit sa surprinda “vigilenta” jandarmeriei , din pacate pentru putin timp. A urmat deja clasicul cordon, obisnuitii “cetateni” stelisti rataciti pe traseul nostru , provocarile, scandarile impotriva rivalilor, totul finalizandu-se cu tarcul de la sere, un peisaj mai curand campenesc decat bucurestean.

Represiunea impotriva suporterilor nu a tinut cont ca era zi de sarbatoare si de ce ne-am temut cand am aflat ca vom fI doar 676 nu am scapat. Desi legea 4/2008 spune ca este permis accesul cu tevi ,cu un diametru de maxim 16 mm , domnii “militieni” au adaugat si lungimea de 1,5 m …cea ce a facut aproape imposibila din start desfasurarea coregrafiei pregatite. La porti ,mai mult de jumatate din mesaje nu au intrat, desi trecusera de sedinta tehnica, pe binecunoscutul déjà motiv: “ca asa spun eu ba, nu intra si gata”. Turnichetii ne-au intampinat cu un covoras, nu rosu , un covoras “troian” menit sa ne usureze operatiunea de descaltare. Odata trecuti de acest circ…am nimerit in altul, ni se pregatise un tarc, si cireasa de pe tort, jandarmi in sector.

Noi am ales ca forma de protest sa nu afisam nici un steag de grup,sacrificand o parte din spectacolul pregatit. In minutul 10 , am afisat un mesaj : TOT NOI ,dupa care a urmat un show pirotehnic care sa readuca aminte ca tot noi am facut-o in urma cu 3 ani, ca tot noi reusim in ciuda tuturor obstacolelor sa ne manifestam in modul ce ne-a consacrat.  Vocal ne-am auzit destul de bine , s-a cantat pe aproape toata perioada meciului, si bineinteles mult mai puternic in repriza a doua, cand echipa era in avantaj. Mentinand traditia, pe ghencea sa lansat un nou hit: Fc Dinamo, Fc Dinamo, Fc Dinamooo alee…

Adversarii , vizibil mai slabi din cauza lipsei de pe stadion a peluzei Sud ne-au surprins placut atat in momentul in care au scandat alaturi de noi impotriva  fortelor de “ordine” cat si prin coregrafia dedicata luptei contra represiunii .

Meciul nu s-a ridicat la inaltimea unui derby.Cineva prevazuse inainte ca va fi : “un meci anost,dur, castiga Dinamo la un gol diferenta, poate si o eliminare”.Eliminare nu a fost, in schimb a fost Gabi Torje si o noua victorie in ghencea.

Scandalul cu fularele “explozive” aruncate de jucatori nu face decat sa condimenteze un astfel de meci si sa usureze misiunea “nedumeritilor” jurnalisti, care sa se autosatisfaca , increzatori fiind ca au gasit raspunsul la intrebarea : “Cum au intrat cu ele?”

Nr Vizualizari : 3506

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*